OBS!!

Prislistan inför 2022 håller på att uppdateras så dessa priser kommer endast gälla t o m 31/12-21

Prislista 2021

Priserna är baserade på vad för typ utav fotografering det är & hur lång tid den tar. En gravidfotografering kostar ifrån 850:- medans en nyföddfotografering kostar ifrån 1500:- då den tar mycket längre tid än gravidfotografering. Man köper sedan till de bilder man mest har förälskat sig i. Jag har även olika produkter som man kan köpa till som finns lite längre ner på sidan.

OBS! De flesta kunder som kommer till mig spenderar allt mellan 2000 - 10 000:- hos mig så om ni letar efter en ''billig'' fotograf så har ni kommit helt fel. Jag lägger ner väldigt mycket tid & kärlek på varenda en utav mina fotograferingar för att ni kunder ska få den bästa möjliga servicen när ni är hos mig.Jag vill dessutom få ut en lön så jag kan försörja min familj & endast kunna jobba med det jag älskar- att föreviga er. Tack för förståelsen!


Produkter

Bild utskrift 10x15cm 20:-

Bild utskrift 10x15cm monterad på kartong                             100:- / styck

Bild A4 Storlek. 100:-

Bild, utskrift A4 som är monterad på kartong     275:-/styck

A3 print 200:-

Canvas tavla uppspänd på kilram 30x40cm                              850:- 

Canvas tavla uppspänd på kilram 40x60cm                         1590:-

Bild på plåt, glansig yta 30 x 40cm.               900:-

Skulle ni vilja ha speciella mått på en canvastavla så går det att fixa utan problem! Skicka måtten till mig så fixar jag en offert till eran specialsydda tavla inom 3 dagar.

Digitala bilder

Jag tar 275:-/styck per digital bild & då är den i högupplöst format.

5 stycken digitala bilder 1275:-

10 stycken digitala bilder 2250:- ( Usb-minne ingår vid köp utav minst 10 stycken digitala bilder, värde 500:-)

15 stycken digitala bilder 3250:- (usb-minne ingår)

20 stycken digitala bilder 4250:- (Usb-minne med tillhörande träbox värde 725:- ingår)

Alla digitala bilder 6995:- ( Träbox med tillhörande usb-minne & 5 stycken 10x15cm monterade på kartong ingår, värde 1680:-)

USB-minne i träbox med personlig ingravering på locket 725:-


Köp till ett USB-minne i träbox med personlig ingravering på locket, med bilderna du valt ifrån bildgalleriet efter fotograferingen för en extra lyxig känsla.

Träbox med personlig ingravering på locket


Vill ni få en extra lyxig träbox med en personlig ingravering på locket som ni kan ha stå framme & visa era nära & kära?

Då är denna träbox perfekt!

Denna träbox inkl 5 stycken 10x15cm utskrifter monterade på kartong & 1 USB-minne där alla bilder ni valt finns samlade på.


1680:-
Träbox med personlig ingravering på locket


Vill ni få en extra lyxig träbox med en personlig ingravering på locket som ni kan ha stå framme & visa era nära & kära?

Då är denna träbox perfekt!

Denna träbox inkl 5 stycken 10x15cm utskrifter monterade på kartong & 1 USB-minne där alla bilder ni valt finns samlade på.


1680:-
HÄR kan ni se min nästa lediga tid.

I alla mina fotograferingar så tar jag en bokningsavgift på 500:- som ni betalar samtidigt som ni bokar er tid. (Det går bra att betala direkt med swish eller faktura) Detta är till för att garantera eran tid. Bokningsavgiften dras sedan av på slutsumman så detta är ingen extra avgift utöver priserna som står i det olika paketen.

OBS! Bokningsavgiften återfås ej vid avbokning utav tiden (oftast bokar vi om tiden om ni inte kan pga ex. sjukdom). 

Presentkort

Du vet väll om att jag även har presentkort om du vill ge bort en fotografering? Du bestämmer själv summan som du vill ha på presentkortet!
Hör bara av dig så fixar vi det!


allt ifrån 500-10 000:-

Vanliga frågor

Vad är ett webbgalleri för något?

Ett webbgalleri är en plats där alla era bilder är samlade på ett & samma ställe. Det är bara ni som kommer ha tillgång till bilderna & ni kommer själva kunna välja vilka bilder ni vill ha genom att hjärtmarkera era favoriter. När ni får ett mejl om att era bilder är klara så får ni en länk där ni kan gå in på & detta är alltså ert personliga webbgalleri. Jag kommer även skriva där hur man gör om det är någonting som är oklart. Skulle det ändå vara något ni funderar över så är det lättast att bara mejla till mig info@guldstunder.se eller skriva till mig på Facebook.

Men om vädret inte är fint när vi ska fota utomhus, vad gör vi då?

Då vi tyvärr inte kan styra vädret så kan det ju tyvärr bli regn eller dåligt väder det datum som vi har boka. Skulle det bli dåligt väder det datumet som vi har bokat så bokar vi bara om (oftast inom 1 vecka). Annars om det går bra för er så fotar vi i studion istället.

Vad ska vi ha på oss?

Om ni inte har några egna kläder till tex gravidfotograferingen så har jag några klänningar/ tröjor att låna ut. Annars om man själv har en klänning som man tycker är jätte fin så får man självklart ta med den och ha den på sig. Är ni par som ska fotas så rekommenderar jag er att ta ''liknande'' kläder i färgerna och helst inte randigt/rutigt eller skrikiga färger som sticker ut utan mer neutrala och varma färger.

Men jag är inte så van framför kameran

Lugn, de flesta som kommer till mig är inte så vana framför kameran. Jag kommer skicka ut ett informationsblad vid fotograferingar så som Gravid-, Nyfödd-, Smash the Cake-, Barn-, och Bröllopsfotograferingar via mejl som du i lugn och ro kan läsa igenom, helst dagen innan själva fotograferingen. Mitt mål är att du ska känna dig så naturlig som möjligt framför kameran och att vi ska ha en trevlig stund tillsammans.

Vilken vecka brukar du vilja fota gravidfotograferingen?

Absolut tidigast brukar jag säga är v32 men senast v 38. Vi bestämmer tillsammans vilken vecka som passar för just dig. Jag har fotot gravida i v40 där barnet har fötts dagen efter fotograferingen och det var verkligen tur att vi hann med fotograferingen så jag tycker att man hellre bokar i tid än att vara ute i sista sekund så inte bebisen hinner komma.

Hur gammal ska en nyfödd vara vid fotograferingen?

Jag vill helst att den nyfödda ska vara mellan 7-14 dagar för att få till den där nyföddskänslan med de små skrynkliga händer och fötterna. Jag fotar mest de nyfödda inne i små korgar eller lådor. Just nu erbjuder jag även handvirkade små mössor till den nyfödda att ha på sig under fotograferingen. Denna fotografering tar mellan 1 - 3 timmar beroende på hur bebisen är. Om den vill vara vid er föräldrar ett tag och somnar vid er så går det alldeles utmärkt, jag är inte den som skyndar på något utan vi tar det i den takt det kommer och ser hur bebisen mår och är för dagen.

Fotar du även djur?

JA, jag fotar även era husdjur! Då jag just nu har mest inriktning på gravida & nyfödda så blir det mest att jag fotar det men självklart fotar jag även era husdjur! Jag är själv en riktig djurvän så jag skulle tycka det var jättekul om jag fick föreviga era små älsklingar också!

Varför är det oftast så dyrt att gå till en fotograf & bli fotas?

Denna fråga tänkte jag själv innan jag startade eget företag.
Tänkte skriva lite mer varför det kan vara så dyrt att fotas vid en fotograf.
Utrustningen som vi använder är inte den billigaste, både kamera, minneskort & extra batterier kostar många tusenlappar. Har man dessutom en studio att fota i så betalat man hyra för den. Man har även studiolampor,rekvisita, olika bakgrunder,stativ osv. För att ens ha något att redigera bilderna på så behöver man en bra dator med mycket minne & ibland även en extra hårddisk där man kan ha kundernas gallerier sparade. Detta kostar såklart också mycket.
Tiden jag lägger ner på varje fotografering är så mycket mer än vad ni kunder oftast ser. Innan eran fotografering har vi kontakt genom mejl eller telefonen. Jag riggar upp studion & fixar rekvisita. Ni kommer & fotas & efter fotograferingen så städar jag upp allt, om eran nyfödda tex har kissat ner något så måste jag tvätta det & göra rent i studion. Efter fotograferingen laddar jag in alla bilder i datorn & använder program som jag. betalar för varje månad för att få ett så bra resultat som möjligt. Redigeringen utav era bilder kan ta en halvdag där jag tar bort dubbletter, klonar, ändrar osv. Även lägger ut en sneak peak dagen efter så ni får se en bild ifrån fotograferingen. Ladda upp bilderna i erat personliga webbgalleri tar även det tid. Sedan ska ni välja bilder & jag skickar dessa tid er. Dessutom måste jag betala ca 45% i skatt utav den summan som ni betalar till mig för att jag ska kunna ta ut en lön överhuvudtaget så därför kan en fotografering hos en fotograf vara dyr. Det är inte för att vi ''vill'' vara dyra utan det är för att vårat yrke är väldigt dyrt i sig & för att vi ska kunna ta ut en rimlig lön så behöver det kosta lite extra. Dessutom så får ni bilderna sparade & minnen bevarade för resten utav era liv!